Huwelijksfotografie

Jullie gaan trouwen en zoeken een huwelijksfotograaf?  Dat treft. :) Wil je wat recente huwelijksreportages zien, volg dan de link hieronder. Indien jullie ook op zoek zijn naar een photobooth, dat kan ik ook aanbieden!

Mijn aanpak als
huwelijksfotograaf

Als huwelijksfotograaf gaat mijn focus 100% naar echte momenten en echte herinneringen. Op zoek gaan naar context, spelen met voorgrond en achtergrond en het combineren van momenten om krachtigere verhalen te vertellen is iets wat mij elk huwelijk opnieuw uitdaagt. Ik leg je dag vast hoe hij is en laat me zonder lijstjes leiden door jullie verhaal

Prijzen

Elke huwelijksfotograaf hanteert andere prijzen en je zal ongetwijfeld al een groot verschil gemerkt hebben. Het grootste verschil zit in hoeveel tijd er gestoken wordt in afwerking van de beelden, het materiaal waarmee gewerkt wordt en hoeveel ervaring de fotograaf heeft. Ik wil trots zijn op elk beeld dat ik aflever en neem dus nergens een shortcut.
Standaard
8u fotografie - extra uren: €150/u
Online galerij + slideshow op muziek
Optimalisatie van alle foto's.
Giftbook 20x15 - 10 pagina's
€2250
+ Album
Alles van het standaard paket +
Premium album 30x25 - 40 pagina's
€2850
full
Alles van het album paket +
Photobooth met onbeperkt prints (twv €550)
€ 3250

faq

Vragen voor de huwelijksfotograaf

We willen graag langer dan 8u een huwelijksfotograaf, kan dat?

Uiteraard kan dat! Graag zelfs. We kijken achteraf hoe lang ik gefotografeerd heb en we rekenen de extra uren aan €150/u

Hoeveel foto's zitten er in een huwelijksreportage?

Dat hangt er vanaf hoe druk jullie dag was, maar reken zeker op zo’n 600 afgewerkte beelden voor een volledig huwelijk.

Krijgen we alle beelden?

Na elke huwelijksreportage kom ik thuis met zo'n 10.000 beelden (true story). Dat zijn vooral dubbele beelden vlak voor en vlak na het beslissende moment, veel testjes, en veel foto's van mijn hand. (om de hoek van het licht te bepalen) Uiteraard gaat geen enkele huwelijksfotograaf jullie opzadelen met al deze beelden. Ik dus ook niet. Het is net mijn taak om daar de perfecte momenten uit te filteren! Jullie krijgen na een paar weken hard werken en editen alle geselecteerde beelden in volledige resolutie en zonder watermerk.

Rekenen we je mee als gast?

Graag. Je mag mij gewoon aan tafel zetten tussen je gasten. Zo mis ik geen enkel moment en kan ik me helemaal onderdompelen in jullie huwelijk. Organisatorisch is het ook vaak het handigst voor de zaal en het zorgt er ook voor dat ik tijdig iets kan eten. Na vaak 12u fotograferen is een klein voorgerechtje met een stukje brood vaak een godsgeschenk. En met een volle maag zijn mijn foto’s ZO VEEL BETER! :)

Hoe lang gaan we moeten wachten op onze beelden?

Reken zo'n 3 weken tot de eerste preview slideshow klaar is. Een weekje later heb je je online galerij met alle beelden.

Regelen we vervoer voor jou?

Als het logistiek mogelijk is dat ik kan meerijden met het koppel en ergens in de dag terug bij mijn eigen auto geraak is dat altijd tof. Foto’s in de auto, bus of paard en koets zijn vaak erg leuk.

Wat zijn de prijzen en mogelijkheden voor een album?

Wanneer doen we best groepsfoto’s?

Liefst zo vroeg mogelijk, wanneer we nog niemand missen en iedereen nog fris is. Groepsfoto’s nemen niet veel tijd in beslag, wat soms veel tijd vraagt, is iedereen bij elkaar krijgen. Als het niet ’s morgens kan, kies dan een moment waarop je je moeder nog niet moet wegtrekken van haar vriendinnen die ze al lang niet gezien heeft, of waar je broer nog niet bezig is met een verrassing voor te bereiden in de zaal.
Breng iedereen ook goed op de hoogte wanneer er groepsfoto’s genomen zullen worden.

Hoeveel tijd voorzien we best voor de fotoshoot?

Dat kies je helemaal zelf. Reken dat we zo’n klein half uurtje nodig hebben om ‘erin te komen’ en de locatie te checken. Dat eerste half uurtje maak ik vooral veilige en iets klassiekere portretjes, zodat we dat toch al zeker hebben. Daarna gaan we ons amuseren met meer creatieve beelden. Vaak is dat zoeken en proberen en experimenteren en veel lachen :). Hoe meer tijd je hiervoor voorziet, hoe meer van die creatieve beelden je mag verwachten. Om er toch een cijfer op te plakken, met een photoshoot van ongeveer 1,5u komen we zeker toe!

Hoe kiezen we de locatie voor de fotoshoot?

Wat werkt en wat minder werkt valt op voorhand heel moeilijk te zeggen. Alles hangt af van het licht op jullie dag. Een open veld kan bij lichte sluierwolken of bij zonsondergang heel knap zijn. maar bij middagzon is een open veld vreselijk.
Hieronder wat tips om een goed plekje te kiezen:
  • Kies een plekje met veel variatie waar we schaduw kunnen vinden indien nodig. Een open veld vlak naast het begin van een bos of een industriële locatie waar je zowel binnen als buiten kan.
  • Kies een uitstraling die bij jullie past. Houden jullie van minimalistisch, strak en clean? Kies dan niet voor een bos.
  • Zoek het niet te ver. Ik kan uit elke locatie mooie beelden halen. Liever een half uur langer shooten dan een half uur langer rijden.
  • Durf atypische locaties kiezen die iets voor jullie betekenen. Alles kan werken. Jullie favoriete café, jullie bouwwerf, de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben…

Jullie verhaal, zoals het was.

Ik ben niet het soort huwelijksfotograaf die rondloopt met een lijstje van welke foto's ik zogezegd zou moeten hebben en elk huwelijk op dezelfde manier vastlegd. Nee, ik laat me leiden door jullie verhaal. Mijn doel is om jullie verhaal op een artistieke manier vast te leggen zonder te dirigeren of zaken in scene te zetten en zonder jullie herinnering zo kapot te maken. Ik wil dat jullie je verhaal telkens opnieuw kunnen beleven zoals het was en verrast worden door hoe ik jullie werkelijkheid in beeld heb gebracht. Niets mooier dan gewoon real life. Geen groter compliment als 'wow, dat zijn wij écht!' Enkel tijdens de shoot en de groepsfoto’s coach ik.

Mijn why

Elke huwelijksfotograaf heeft een reden waarom hij of zij na zoveel jaar nog steeds enthousiast wordt om een huwelijk te fotograferen. Voor sommige huwelijksfotografen zijn dat details, anderen worden enthousiast van een mooie bruid. Sommigen doen het ongetwijfeld voor het dessertbuffet. Mijn 'why' ligt vooral in de jacht op echte, emotionele en vooral grappige momenten. Geweldig vind ik het! Het voordeel hieraan is, momenten zijn er op élk huwelijk.

Meer lagen, krachtiger verhaal.

Een foto van de papa die een speech geeft is leuk. Hetzelfde beeld met jullie op de achtergrond die schaterlachen maakt het beeld direct veel krachtiger. Ineens weet je dat de speech grappig was, dat jullie er geweldig uitzagen en dat er die avond misschien een wijntje teveel gedronken is. Ik hou ervan om op die manier te werken met meerdere lagen. Op zoek gaan naar context, spelen met voorgrond en achtergrond en het combineren van momenten om krachtigere verhalen te vertellen is iets wat mij elk huwelijk opnieuw uitdaagt.

Details die tot leven komen

Ik ben niet het soort huwelijksfotograaf die 's morgens een privé shoot houdt van je schoenen, kleed, das, ringen, boeket en oorbellen en hier een catalogus aan detailshots van maakt. Daarvoor ben ik te druk bezig met momenten te fotograferen. Want goeie momenten kan je niet 'even gaan fotograferen'. Daar moet je 100% mee bezig zijn, daar moet je op wachten en klaar voor staan. De details fotografeer ik wanneer ze tot leven komen. Wanneer ze hun intrede doen in het verhaal. Wanneer ze op hun best zijn!

Ontspannen experimenteren tijdens de shoot.

De shoot is vooral een moment voor jullie om even weg te zijn van de drukte, een moment om te ontspannen, om te lachen en te zeveren. We poseren af en toe, we experimenteren veel, en soms wandelen we gewoon wat en verstop ik me in de struiken. Niet alle experimentjes worden geweldige foto's, maar die dat wel lukken, zullen awesome zijn! En we zullen ons geamuseerd hebben!

Jullie huwelijksfotograaf.

Hierboven geef ik aan hoe ik het liefst werk en waar mijn focus ligt. Op de dag zelf ben ik uiteraard jullie persoonlijke en super flexibele fotograaf. Geen enkele request is mij te veel of te moeilijk! Try me.

receptie de hoorn huwelijksreportage

bedankt dat ik jullie huwelijksfotograaf mocht zijn!

Nele en Ruben,  Maité En Koen, Bianca En Pascal, liesbeth En Kris, karolien En Gerrit, Greet en Hans, Lisa En Christoph, Heidi en Koen, Margot En Tim, Kelly En Yves, Hilde En Tom, Sara en Koen, Hilde En Stephane, Caroline En Lynn, Veerle En Dimitri, Dries En Tinneke, Kristin En Ruben, Anneleen en Kristof, Elfi en Jan, Kristel and Richard, Annelies en Dimitri, Ellen en Nicolas, Shirley En Andy, Lise en Leen, Inez en Olivier, Wouter en Freya, Kim en Bart, Lieve En Bart, Phyllis en Fréderic, Karolien en Giuseppe, Hans, Inne en Jens, Leen En Hendrik, Robin en Catrice, Nico en Ariane, Laurence en Ferry, Barbara en Maarten, Caroline en Geoffrey, Wandisa En Frederic, Katrien En Pieter, Sofie En Jef, Kirsten en Bregt, Jelle en Sofie, Evelien En Peter, Joke En Yorrick, Stefanie En Tom, luk En Eef, Lucien En Annick, Silvia en Didier, Katia En Philip, vicky En Tom, Natalie En Door, Sylvie en Christophe, Raf En Els, Wim En Caroline, Filip En Sahar, Veerle En Cédric, Els En Gert, Stefanie En Bram, Kristel En Steve, Tim En Kathleen, Hanne En Ben, Nele en David, Nele En Kris, Andries En Karlien, Michèle en Gabriel, Cynthia En Ronny, Sofie en bart, Dave En Valérie, Frauke en Jan, Nikki En Joachim, Marlies En Tom, Roza En Jan, karolien en Bert, Charlotte En Arne, , Griet En Ruud, Ine en Steven, Annemieke En Kim, Julie En Tijl, Katrien en Wouter, Kathleen En Dave, Stijn En Fien, Pauline en Wieland, Peter en Lieke, Sara en Tom, Valérie en Bart, Heleen en Tim, Nils en Elly, Heintz, Ann Kathrin en tesa SE, Filip en Karoline, Christa en Dieter, Sofie en Yves, Raf en Liesbeth, Anouk en Wim, Hendrik en Katrien, Annelore en Frederik, Katleen en Klaas, Lynn en Jef, Saar En Wout, Isabelle en Andy, Sarah en Thomas, Charlotte en Stijn, Barbara en Daniel, Sarah en Geert, Charlotte en Craig, Liesbeth en Thomas, Sven en Kathleen, Kim en Ludo, Elodie en Tim, Katrien en thibault, Ilse en John, Karen en Frederik, Romina en Kenny, Lies en Jean-Jacques, Lotte en Jan, Caro en Thomas, Lien en Chul Ki, Katrijne en Kristof, Stephanie en Aernout, Jasmine en Hans, Ellen en Tom, Pieter en Evelyne, Nick en Cindy, Goele en Steven, Vesko en Sarah, Els en Kjell, Levi en Inge, Annelore en Brecht, Sophie en David, Natalie en Gert, Sigrid en Tom, Dorien en Arnaud, Karen en Freek, Julie en Joris, Bieke en Bart, Gunter en Annelien, Karolien en Alexander, Sien, Stefanie en Fons, Arianne en Steven, Kay en Brian, Valerie en Jens, Debbie en Dieter, Hendrik en ellen, Iris en Berten, Margot en Alexander, Yana en Arne, Jolien, Hannelore en Thomas, Evelien en Björn, Els en Seppe, Hanne en Jonne, Liesbeth en Tim, Stefaan en Leni, Lore en Hendrik, Johan en Ellen, An en Yves, Karolien en Pieter-Jan, Raphaël Auwerkerken, Pieter-Jan en Eva, leila en Maarten, Sofie en Wouter, Greg en Linde, Annelies en Jeroen, Thomas en Lies, Anouk en Filip, Wim en Dorien, Joeri en Evelien, Marlies en Dries, Kim en Brodie, Hendrik en Lotte, Veerle en Bram, Dominique en Tom, Marie en Kristof, Nitida en Sten Katty Mark, Dominiek en Anke, Chloë en Quintin, Lien en Michael, Michael en Christine, Wendy en Tomas, Prerna en Tristan, Anne en Wouter, Peggy en Dirk, Kim en Sebastiaan, Frederik en Jessie, Miou en Michel, Stefanie en Dieter, Lisa en Tom, Leon en Liesbet, Valerie en Dieter, Evelyne en Ruben, Thalia en Nils, Claudia & Carlos, Tessa en David, Harmen en Elise, Daisy en Steven, Karolien en Gertjan, Lesley en Hans, Glenn en Isabelle, Laurent en Sophie, Steffie en Robin, David en Inge, Bert en Ilse, Wouter en Charlotte, Shari en Auke, Sofie en Tom, Ludovik en Tessa, Veerle en Albéric, Alexandra en David, Ilse en Michael, Emili, Eva en Maarten, Nick en Elke, Klaartje en Rik, Sigrid en Stijn, Sofie en Davy, Gaia en Kris, Christof en Fien, Kelsey en Andres, Anneleen en Nicolas, Katrien en Jonas, Erika en Sten, Ilse en Michael
in de div ID custom css gestoken om breedte volledig te laten uitkomen zodat het er juist drie beeldjes passen op full width. Het derde beeldje 0px margin right gegeven via #div_block-85-11298:nth-child(3n)

Isabelle
& Glenn

Isabelle & Glenn - Fonteinhof in Borgloon
in de div ID custom css gestoken om breedte volledig te laten uitkomen zodat het er juist drie beeldjes passen op full width. Het derde beeldje 0px margin right gegeven via #div_block-85-11298:nth-child(3n)

Lesley
& Hans

Lesley & Hans - Feestzaal de Venkel in Kortenberg
in de div ID custom css gestoken om breedte volledig te laten uitkomen zodat het er juist drie beeldjes passen op full width. Het derde beeldje 0px margin right gegeven via #div_block-85-11298:nth-child(3n)

Steffie
& Robin

Steffie & Robin - Kasteel van Nieuwland in Aarschot

A story to tell?

Contacteer mij