Hey!
Jij klikte op mijn gesponsorde link!
Die link beloofde €400 korting,,
Onthoud het codewoord : WOOPWOOPYAY
Vermeld het codewoord indien je me contacteert!
I'ts for real! :-)

Sluit dit nu en ga naar mijn foto's kijken! :-)
Tot binnenkort!

Jagen op échte momenten

Hoi, Ik ben Dries. Papa van 2 prachtige meisjes, mountainbiker en klimmer en misschien een tikkeltje adhd'er. Ik ben ook al 15 jaar huwelijksfotograaf. Wat me daar in aantrekt is het jagen op  emotionele of grappige momenten. Als het maar echt is, ik haat fake gedoe. Tijdens de shoot amuseer ik me met mooi licht en mooie composities te vinden, maar het aller belangrijkste is om ook dan jullie vast te leggen zoals jullie echt zijn.

huwelijks
reportages

Ik vind het belangrijk dat jullie een juist beeld krijgen van wat jullie kunnen verwachten. Bekijk dus zeker enkele van mijn recente reportages en niet enkel een selectie van mijn allerbeste foto's.

Awards

Ooit deed ik een jaar mee aan een paar wedstrijden bij grote internationale organisaties om te kijken waar ik sta als fotograaf. Ik hou er niet van om daar mee 'uit te pakken', maar ergens ben ik er ook wel fier op. Ik eindigde dat jaar bij 'thisisreportage' als 7de beste huwelijksfotograaf van de wereld en mocht mij de 2de beste huwelijksfotograaf van België noemen. Bij de 'fearless photographers'  stond ik in de top 50 wereldwijd.

Mijn  aanpak

huwelijksfoto genomen door huwelijksfotograaf zwart wit bruid poetst tanden

Jullie verhaal, zoals het was.

Ik ben niet het soort huwelijksfotograaf die rondloopt met een lijstje van welke foto's ik zogezegd zou moeten hebben en elk huwelijk op dezelfde manier vastlegd. Nee, ik laat me leiden door jullie verhaal. Mijn doel is om jullie verhaal op een artistieke manier vast te leggen zonder te dirigeren of zaken in scene te zetten. Ik wil dat jullie je verhaal telkens opnieuw kunnen beleven zoals het was en verrast worden door hoe ik jullie werkelijkheid in beeld heb gebracht. Niets mooier dan gewoon real life. Geen groter compliment als 'wow, dat zijn wij écht!' Enkel tijdens de shoot en de groepsfoto’s coach ik.

Mijn why

Elke huwelijksfotograaf heeft een reden waarom hij of zij na zoveel jaar nog steeds enthousiast wordt om een huwelijk te fotograferen. Voor sommige huwelijksfotografen zijn dat details, anderen worden enthousiast van een mooie bruid. Sommigen doen het ongetwijfeld voor het dessertbuffet. Mijn 'why' ligt vooral in de jacht op echte, emotionele en vooral grappige momenten. Geweldig vind ik het! Het voordeel hieraan is, momenten zijn er op élk huwelijk, en elk huwelijk is op die manier uniek.

Huwelijksfoto genomen door huwelijksfotograaf baby die over schouder ligt en veel kwijl verliest
huwelijksfoto genomen door huwelijksfotograaf speech papa in boomkwekerij jef cools

Meer lagen, krachtiger verhaal.

Een foto van de papa die een speech geeft is leuk. Hetzelfde beeld met jullie op de achtergrond die schaterlachen maakt het beeld direct veel krachtiger. Ineens weet je dat de speech grappig was, dat jullie er geweldig uitzagen en dat er die avond misschien een wijntje teveel gedronken is. Ik hou ervan om op die manier te werken met meerdere lagen. Op zoek gaan naar context, spelen met voorgrond en achtergrond en het combineren van momenten om krachtigere verhalen te vertellen is iets wat mij elk huwelijk opnieuw uitdaagt.

Details die tot leven komen

Ik ben niet het soort huwelijksfotograaf die 's morgens een privé shoot houdt van je schoenen, kleed, das, ringen, boeket en oorbellen en hier een catalogus aan detailshots van maakt. Daarvoor ben ik te druk bezig met momenten te fotograferen. Want goeie momenten kan je niet 'even gaan fotograferen'. Daar moet je 100% mee bezig zijn, daar moet je op wachten en klaar voor staan. De details fotografeer ik wanneer ze tot leven komen. Wanneer ze hun intrede doen in het verhaal. Wanneer ze op hun best zijn!

huwelijksfoto genomen door huwelijksfotograaf zwart wit kindje in wipper
Photoshoot van bruid en bruidegom. Bruidegom duwt bruid op een zwier

Ontspannen experimenteren tijdens de shoot.

De shoot is vooral een moment voor jullie om even weg te zijn van de drukte, een moment om te ontspannen, om te lachen en te zeveren. We poseren af en toe, we experimenteren veel, en soms wandelen we gewoon wat en verstop ik me in de struiken. Niet alle experimentjes worden geweldige foto's, maar die dat wel lukken, zullen awesome zijn! En we zullen ons geamuseerd hebben!

Jullie huwelijksfotograaf.

Hierboven geef ik aan hoe ik het liefst werk en waar mijn focus ligt. Op de dag zelf ben ik uiteraard jullie persoonlijke en super flexibele fotograaf. Geen enkele request is mij te veel of te moeilijk! Try me.

receptie de hoorn huwelijksreportage

Veel gestelde vragen

We willen graag langer dan 8u een huwelijksfotograaf, kan dat?

Uiteraard kan dat! Graag zelfs. We kijken achteraf hoe lang ik gefotografeerd heb en we rekenen de extra uren aan €150/u

Hoeveel foto's kunnen worden er afgeleverd?

Dat hangt er vanaf hoe druk jullie dag was, maar reken zeker op zo’n 600 afgewerkte beelden voor een volledig huwelijk.

Krijgen we alle beelden?

Na elke huwelijksreportage kom ik thuis met zo'n 10.000 beelden (true story). Dat zijn vooral dubbele beelden vlak voor en vlak na het beslissende moment, veel testjes, en veel foto's van mijn hand. (om de hoek van het licht te bepalen) Uiteraard gaat geen enkele huwelijksfotograaf jullie opzadelen met al deze beelden. Ik dus ook niet. Het is net mijn taak om daar de perfecte momenten uit te filteren! Jullie krijgen na een paar weken hard werken en editen alle geselecteerde beelden in volledige resolutie en zonder watermerk.

Rekenen we je mee als gast?

Graag. Je mag mij gewoon aan tafel zetten tussen je gasten. Zo mis ik geen enkel moment en kan ik me helemaal onderdompelen in jullie huwelijk. Organisatorisch is het ook vaak het handigst voor de zaal en het zorgt er ook voor dat ik tijdig iets kan eten. Na vaak 12u fotograferen is een klein voorgerechtje met een stukje brood vaak een godsgeschenk. En met een volle maag zijn mijn foto’s ZO VEEL BETER! :)

Hoe lang gaan we moeten wachten op onze beelden?

Reken zo'n 3 weken tot de eerste preview slideshow klaar is. Een weekje later heb je je online galerij met alle beelden.

Regelen we vervoer voor jou?

Als het logistiek mogelijk is dat ik kan meerijden met het koppel en ergens in de dag terug bij mijn eigen auto geraak is dat altijd tof. Foto’s in de auto, bus of paard en koets zijn vaak erg leuk.

Wat zijn de prijzen en mogelijkheden voor een album?

-

Wanneer doen we best groepsfoto’s?

Liefst zo vroeg mogelijk, wanneer we nog niemand missen en iedereen nog fris is. Groepsfoto’s nemen niet veel tijd in beslag, wat soms veel tijd vraagt, is iedereen bij elkaar krijgen. Als het niet ’s morgens kan, kies dan een moment waarop je je moeder nog niet moet wegtrekken van haar vriendinnen die ze al lang niet gezien heeft, of waar je broer nog niet bezig is met een verrassing voor te bereiden in de zaal.
Breng iedereen ook goed op de hoogte wanneer er groepsfoto’s genomen zullen worden.

Hoe kiezen we de locatie voor de fotoshoot?

Wat werkt en wat minder werkt valt op voorhand heel moeilijk te zeggen. Alles hangt af van het licht op jullie dag. Een open veld kan bij lichte sluierwolken of bij zonsondergang heel knap zijn. maar bij middagzon is een open veld vreselijk.
Hieronder wat tips om een goed plekje te kiezen:

Kies een plekje met veel variatie waar we schaduw kunnen vinden indien nodig. Een open veld vlak naast het begin van een bos of een industriële locatie waar je zowel binnen als buiten kan.
Kies een uitstraling die bij jullie past. Houden jullie van minimalistisch, strak en clean? Kies dan niet voor een bos.
Zoek het niet te ver. Ik kan uit elke locatie mooie beelden halen. Liever een half uur langer shooten dan een half uur langer rijden.
Durf atypische locaties kiezen die iets voor jullie betekenen. Alles kan werken. Jullie favoriete café, jullie bouwwerf, de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben…

Trouwplannen?

Let's talk!
crossmenu