Feestzaal voor je huwelijk.

Een Feestzaal voor je huwelijk vinden is niet altijd even gemakkelijk. Vaak krijg ik de vraag of ik geen feestzaal voor een huwelijk kan aanbevelen (huwelijksfotograaf zijnde). Mijn geheugen is een zeef, dus meestal sta ik daar dan een beetje voor me uit te staren. Dit bracht me op het idee om eens alle feestzalen (toch veel) waar ik al een huwelijk gefotografeerd heb, en waar ik een positief gevoel over heb, op te lijsten en met jullie te delen. Een beetje lager deel ik ook graag mijn top 5 van feestzalen voor je huwelijk!

Wat is dit voor een lijst?
Simpel, dit is een lijst van een groot deel van de feestzalen waar ik als huwelijksfotograaf regelmatig een huwelijk fotografeer, telkens gekozen door de koppels die mij boekten. 
Waarom deze lijst?
Ik denk dat dit een interessante lijst kan zijn voor koppels die gaan trouwen. Het kaf is al gescheiden van het koren, de eerste kritische evaluatie is al gebeurd door de koppels die ik gefotografeerd heb. Verder betaalt geen enkele feestzaal om hier te staan, dus ook de verborgen pareltjes, die niet aan betaalde marketing doen om ergens opgelijst te staan, kan je hier misschien wèl vinden.

De zalen die ik het leukst vind hebben een hartje! :) Meestal zijn dat iets hippere of meer alternatieve feestzalen, zalen met karakter of een verhaal. Als er een huwelijksreportage van in die zaal op mijn blog te vinden is, dan vind je de link in de omschrijving! Zo kan je sfeerfoto’s zien van hoe de feestzaal er uit ziet wanneer ze helemaal ingekleed is, of wat er misschien mogelijk is in de buurt voor een photoshoot!

Ken je een pareltje dat er nog niet tussen staat? Laat het zeker weten in de comments!

TitelCategorieAdresOmschrijvingKoppeling

Top 5 feestzalen voor je huwelijk.

Onder constructie, voorlopig is het nog maar een top 3 :-)

1Feestzaal met mooiste natuurlijke lichtinval:
Jef Cools Boomkwekerij in Wuustwezel

Dit is één van die feestzalen die je waarschijnlijk niet zal terugvinden op betalende websites. Ik weet eigenlijk zelfs niet of ze écht officieel een feestzaal zijn, of dat ze het één keer voor dit ene koppel hebben gedaan. In elk geval wil ik er vaker een huwelijk fotograferen, dus hoort deze feestzaal in mijn top 5!

Over de feestzaal:
Wel, eigenlijk is het een gigantische serre waar ze bomen en planten kweken. Dit zal waarschijnlijk qua organisatie en qua aankleding allemaal wat ingewikkelder (en duurder) zijn dan een standaard kant en klare feestzaal. Maar damn! Als ze professioneel aangekleed is, is dit één van de mooiste trouwlocaties die ik al bezocht heb. Je zit binnen, veilig en wel beschermd tegen regen en wind, maar het lijkt alsof je buiten aan het dineren bent. Geweldig zacht natuurlijk licht tot zeer laat op de avond en omringt door een oerwoud aan bomen en planten.

Gelijkaardige zalen:
Zoals deze zijn er niet veel zalen. Als je voor je huwelijk op zoek bent naar een locatie met veel natuurlijk licht kan je altijd eens gaan kijken naar Auberge du Pecheur of Verbeke Foundation. Beide zijn het feestzalen waar je dineert in een soort van serre waar je het gevoel hebt buiten te zitten.

001-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
002-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
003-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
004-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
005-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
006-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
007-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
008-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
009-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
010-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
011-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
012-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
013-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
014-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle
015-jef-cools-feestzaal-huwelijksfotograaf-dries-rengle

2Feestzaal met karakter (en kort bij mij thuis):
De Hoorn in Leuven

Misschien ben ik lichtjes subjectief. De hoorn is namelijk een feestzaal op 500m van waar ik momenteel woon. Uiteraard kom ik daar dus graag. Maar toen ik in Antwerpen woonde kwam ik er ook al supergraag. De zaal heeft karakter!
Hier was ik huwelijksfotograaf in Leuven in Feestzaal de Hoorn!

Over de feestzaal:
De hoorn in Leuven is eigenlijk de oude Stella brouwerij die omgetoverd is tot feestzaal voor je huwelijk. Daardoor heeft ze enorm veel karakter en geschiedenis en is het niet de typische klassieke zaal. Boven heb je een gigantische ruimte om een glaasje te drinken tussen de kookvaten (of hoe noem je die langwerpige dingen waar ze bier in brouwen), een verdieping lager kan je dineren tussen dezelfde vaten. Het personeel is super vriendelijk en het eten is er altijd goed! :)

Gelijkaardige feestzalen: Ben je een bierliefhebber en wil je in een omgebouwde brouwerij trouwen, dan kan je ook eens kijken naar de brouwerij van Rodenbach in Roeselare of Brouwerij de Kroon in Neerijse. Als je houdt van feestzalen die karakter hebben en eerst een andere functie hadden kan je eens gaan kijken naar Le Cirq in hoogstraten. Vroeger een cinemazaaltje, nu een feestzaal voor je huwelijk. Of naar de gistfabriek in Wijnegem. Klein en oud, maar massa’s karakter.

002-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
003-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
004-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
005-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
006-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
007-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
008-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
009-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle
010-feestzaal-huwelijk-de-hoorn-dries-rengle

3Feestzaal met vakantiegevoel
Chalet Robinson in Brussel

De eerste keer dat ik in deze zaal kwam heb ik ze vervloekt. Je gps moet je niet vertrouwen en wanneer je de locatie eindelijk vindt is het ook niet super duidelijk waar te parkeren. Maar het vakantiegevoel dat deze zaal uitstraalt is zalig! En er zijn eenden!

Over de feestzaal:
De feestzaal ziet er uit als een grote blokhut ontsnapt uit een western film. Ze is gelegen in het midden van het park ‘Ter Kameren bos’ in Elsene op een eilandje. De enige manier waarop je ze kan bereiken is met een bootje dat telkens heen en weer vaart. Lekker sfeervol. Heel handig hieraan is dat er zich hierdoor geen ellenlange rijen vormen tijdens het begroeten. Je gasten komen mooi aan in compacte blokken en tussen elk blok heb je weer even tijd om naar adem te snakken en een hapje te nemen. De dansvloer is op het gelijkvloers en eten doe je boven. Dat klinkt misschien als een nadeel, maar dat is het niet! Iedereen wordt na het eten verplicht om de benen te strekken en je hebt niet het gekende probleem waar iedereen blijft zitten en staart naar die enkele moedige dansers die zich op de dansvloer begeven. En had ik al gezegd dat er eenden zijn!

001-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
002-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
003-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
004-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
005-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
006-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
007-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
008-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
009-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
010-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
012-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle
013-feestzaal-huwelijk-chalet-robinson-dries-rengle