Feestzaal voor je huwelijk

Een Feestzaal voor je huwelijk vinden is niet altijd even gemakkelijk. Vaak krijg ik de vraag of ik geen feestzaal voor een huwelijk kan aanbevelen (huwelijksfotograaf zijnde). Dit bracht me op het idee om eens alle feestzalen  waar ik al een huwelijk gefotografeerd heb, en waar ik een positief gevoel over heb, op te lijsten en met jullie te delen.

Wat is dit?
Een objectieve lijst van feestzalen waar ik of collega huwelijksfotografen vaak komen en welke we zeker kunnen aanraden!
Favoriete feestzaal van mij of collega
Waarom?
Ik help koppels die gaan trouwen bij het zoeken van een feestzaal en hoop stiekem dat ze ondertussen verliefd worden op mijn foto's en mij boeken als huwelijksfotograaf. Slim toch? :-)
Wat maakt deze lijst uniek?
Van vele feestzalen kan je op deze site huwelijksreportages terugvinden. Zo krijg je ineens een idee van de sfeer van de zaal in volle trouwmodus!
Reportage in deze feestzaal op de website
Hoe gebeurd de selectie?
De eerste shifting gebeurd door de koppels die mij boeken en die mij de feestzaal leren kennen. De tweede shifting gebeurd door mij.  Kreeg ik van de maître pas eten om 22u, dan komt zijn feestzaal hier niet op. :-)
Filter by

Mijn top 5 favoriete feestzalen

Als bonus geef ik je graag ook enkele van mijn absolute favoriete feestzalen voor je huwelijk mee!
1

Jef Cools boomkwekerij

Wuustwezel
Geweldige lichtinval en buitengevoel

Dit is één van die feestzalen die je waarschijnlijk niet zal terugvinden op betalende websites. Ik weet eigenlijk zelfs niet of ze écht officieel een feestzaal zijn, of dat ze het één keer voor dit ene koppel hebben gedaan. In elk geval wil ik er vaker een huwelijk fotograferen!

Over de feestzaal:

Wel, eigenlijk is het een gigantische serre waar ze bomen en planten kweken. Dit zal waarschijnlijk qua organisatie en qua aankleding allemaal wat ingewikkelder (en duurder) zijn dan een standaard kant en klare feestzaal. Maar damn! Als ze professioneel aangekleed is, is dit één van de mooiste trouwlocaties die ik al bezocht heb. Je zit binnen, veilig en wel beschermd tegen regen en wind, maar het lijkt alsof je buiten aan het dineren bent. Geweldig zacht natuurlijk licht tot zeer laat op de avond en omringt door een oerwoud aan bomen en planten.

Gelijkaardige zalen:

Zoals deze zijn er niet veel zalen. Als je voor je huwelijk op zoek bent naar een locatie met veel natuurlijk licht kan je altijd eens gaan kijken naar Auberge du Pecheur of Verbeke Foundation. Beide zijn het feestzalen waar je dineert in een soort van serre waar je het gevoel hebt buiten te zitten.

2

Feestzaal de hoorn

Leuven
grungy met karakter

Misschien ben ik lichtjes subjectief. De hoorn is namelijk een feestzaal op 500m van waar ik momenteel woon. Uiteraard kom ik daar dus graag. Maar toen ik in Antwerpen woonde kwam ik er ook al supergraag. De zaal heeft karakter! Hier was ik huwelijksfotograaf in Leuven in Feestzaal de Hoorn!

Over de feestzaal:

De hoorn in Leuven is eigenlijk de oude Stella brouwerij die omgetoverd is tot feestzaal voor je huwelijk. Daardoor heeft ze enorm veel karakter en geschiedenis en is het niet de typische klassieke zaal. Boven heb je een gigantische ruimte om een glaasje te drinken tussen de kookvaten (of hoe noem je die langwerpige dingen waar ze bier in brouwen), een verdieping lager kan je dineren tussen dezelfde vaten. Het personeel is super vriendelijk en het eten is er altijd goed! :)

Gelijkaardige feestzalen

Ben je een bierliefhebber en wil je in een omgebouwde brouwerij trouwen, dan kan je ook eens kijken naar de brouwerij van Rodenbach in Roeselare of Brouwerij de Kroon in Neerijse. Als je houdt van feestzalen die karakter hebben en eerst een andere functie hadden kan je eens gaan kijken naar Le Cirq in hoogstraten. Vroeger een cinemazaaltje, nu een feestzaal voor je huwelijk. Of naar de gistfabriek in Wijnegem. Klein en oud, maar massa's karakter.

3

Feestzaal Chalet robinson

Brussel
avontuurlijk met vakantiesfeer

De eerste keer dat ik in deze zaal kwam heb ik ze vervloekt. Je gps moet je niet vertrouwen en wanneer je de locatie eindelijk vindt is het ook niet super duidelijk waar te parkeren. Maar het vakantiegevoel dat deze zaal uitstraalt is zalig! En er zijn eenden!

Over de feestzaal:

De feestzaal ziet er uit als een grote blokhut ontsnapt uit een western film. Ze is gelegen in het midden van het park 'Ter Kameren bos' in Elsene op een eilandje. De enige manier waarop je ze kan bereiken is met een bootje dat telkens heen en weer vaart. Lekker sfeervol. Heel handig hieraan is dat er zich hierdoor geen ellenlange rijen vormen tijdens het begroeten. Je gasten komen mooi aan in compacte blokken en tussen elk blok heb je weer even tijd om naar adem te snakken en een hapje te nemen. De dansvloer is op het gelijkvloers en eten doe je boven. Dat klinkt misschien als een nadeel, maar dat is het niet! Iedereen wordt na het eten verplicht om de benen te strekken en je hebt niet het gekende probleem waar iedereen blijft zitten en staart naar die enkele moedige dansers die zich op de dansvloer begeven. En had ik al gezegd dat er eenden zijn!

apartmentmagic-wandsunmap-markerearth